Sola Fide: een nieuw leven in de oude kerk

Het is niet elke dag dat je een sportschool aantreft in een voormalige kerk. Toch is dat precies waar Movi Performance zich bevindt. Gevestigd in een prachtig herbestemd kerkgebouw in het hart van Veenendaal, biedt Movi Performance een unieke en inspirerende omgeving voor hun leden. Gertjan, de drijvende kracht achter Movi Performance, deelt zijn verhaal over hoe dit bijzondere project tot stand is gekomen.

Movi Performance

"Het was een beetje een wilde droom," vertelt Gertjan. "Toen de kerk ooit te koop kwam, riep ik in een opwelling dat ik er met de zaak in wilde. Maar iemand was me voor. De kerk stond daarna lang leeg, en uiteindelijk besloot ik de stoute schoenen aan te trekken. Het balletje begon te rollen, en voor ik het wist, hadden we een deal." De keuze voor dit specifieke pand was niet zomaar gemaakt. Gertjan legt uit dat hij altijd heeft gezegd dat een eventuele verhuizing een upgrade moest zijn qua look en feel. "Dit was de enige optie in Veenendaal die echt voldeed aan die eisen. Het gebouw is apart van buiten en strak van binnen. Het is een echte eyecatcher."

De samenwerking met Tomorrow is volgens Gertjan goed verlopen. “Vanaf het moment van tekenen is alles heel soepel verlopen. De communicatie is snel en de lijnen zijn kort. Mocht er wat zijn dan wordt het binnen no-time geregeld, super tof.”

De verhuizing naar de kerk heeft ook een positieve impact gehad op de groei en ontwikkeling van Movi Performance. Het bijzondere verhaal en de opvallende locatie zorgen voor veel exposure en nieuwsgierigheid onder mensen. "Iedereen die binnenkomt, kijkt zeker vijf minuten om zich heen om te beseffen waar ze zijn beland. Het is echt een heel positieve ervaring.” Het gebouw helpt bij het creëren van een wow-gevoel voor de leden vanaf het moment dat ze binnenkomen. "Het pand straalt een stukje rust uit, iets wat we belangrijk vinden. Het originele glas-en-lood zit er bijvoorbeeld nog in, dat is erg bijzonder en zorgt voor een sfeer die je nergens anders vindt."

Een mooi aspect van de transformatie is dat de koster van de kerk nog steeds bij Movi Performance werkt. "Hij kan veel verhalen vertellen over Sola Fide. Het is mooi dat hij nog steeds bij ons is, ondanks dat de bestemming van het gebouw is veranderd."

Over de toekomstplannen is Gertjan ook enthousiast. “We hebben plannen om nog een derde vestiging te openen, maar daar kan ik nog niet te veel over zeggen. Sola Fide blijft in ieder geval onze hoofdvestiging.”

Blijf op de hoogte voor meer nieuws! 

Laatste nieuws

Brandoefening voltooid, veiligheid boven alles! Onlangs hebben we De Kerverij ter beschikking gesteld voor een succesvolle brandoefening van de brandweer.
"Tijdens onze samenwerking realiseren we ons ook dat een gedeelde visie en waarden cruciaal zijn voor succes. Het project Eben Haezer illustreert dit perfect door zijn sterke nadruk op respect voor historie en het creëren van een gemeenschappelijk draagvlak. Deze focus helpt ons niet alleen de...
Met trots en voldoening kondigen we bij Tomorrow de succesvolle verhuur van het Sola Fide project in Veenendaal aan.
Graag houden we je op de hoogte door deze sneakpreview van een spannende ontwikkeling waar we momenteel samen met de Stichting Vrienden van de Gedachteniskerk en partners waaronder Coco van Weelden van Huibers van Weelden Architecten en Studio Daphne Jansen aan werken!