De /

TOMORROW

De Kerverij

Veenendaal

Omschrijving: Voormalige Ritmeester Sigarenfabriek
Bouwjaar: 1932 | Transformatie 2025
Bijzonderheden: Gemeentelijk monument

Maak kennis met De Kerverij, een iconisch stukje Veenendaalse geschiedenis en een belangrijk onderdeel van de oude sigarenfabriek Ritmeester. Hier werd ooit het ambachtelijke 'kerven' uitgevoerd, waarbij tabaksbladeren met precisie werden gesneden voor de productie van hoogwaardige sigaren. Dit proces speelde een cruciale rol in de lokale economie en drukte een blijvende stempel op de geschiedenis van Veenendaal. Na verloop van tijd verloor het pand zijn functie en stond het leeg, een stille getuige van vervlogen tijden. Wat ooit een bruisend centrum van vakmanschap en bedrijvigheid was, is nu een stil en verlaten stukje erfgoed.

We willen een plek creëren waar mensen graag wonen, omringd door de rijke geschiedenis van Veenendaal. Onze aanpak draait om respect voor het verleden en een visie voor de toekomst. We willen De Kerverij teruggeven aan de gemeenschap en er een levendige woonomgeving van maken. Dit betekent dat we zorgvuldig te werk gaan om de historische elementen te behouden, terwijl we moderne voorzieningen en comfort toevoegen.

Dit project maakt deel uit van het Ritmeesterkwartier, een samenwerking tussen Ingenious, Tomorrow, AM en Huibers van Weelden.